Kennel Updates

Om oss


Mitt namn är Lorraine Miles och jag bor med mina hundar i Stockholmsförorten Upplands Väsby.

Jag köpte min första Lagotto, Charmkubens Cicciolina, 2004 och har varit rasen trogen sedan dess.
Min ambition är att föda upp friska, trevliga, glada och rastypiska hundar och jag lägger den absoluta tyngdpunkten på temperamentet.
Enligt min mening spelar det ingen roll hur snygg en hund är exteriört om den inte går att hantera, de skall ju vara glada, trevliga och pålitliga familjemedlemmar i många år.

Min uppfödarkarriär började redan 1979 då jag köpte min första perserkatt och födde därefter upp rasen i 32 år under catterinamnet Bocasanas.
Min sista perser, Grand Internationel Champion, Bocasanas Vanessa dog 2010 och en era gick i graven.

Utställningar är en mycket speciell värld och därför ställer jag inte det kravet på mina valpköpare.
Däremot skall du tillgodose hundens behov gällande kvalitetsfoder, aktivering , motion, sjukvård, försäkringar och naturligtvis sällskap och kärlek.

För mig är det också en självklarhet att ställa upp under hela hundens liv i vått och torrt. Vilka frågor det än kan gälla, stora eller små, positiva eller negativa så finns jag alltid till hands och det jag inte själv vet kan jag alltid ta reda på.

Vi DNA-testar dessutom våra avelsdjur för Benign Familjär Juvenil Epilepsi (BFJE), mentalbeskriver dem om det är möjligt och följer Kennelklubbens köpeavtal samt deras och Lagotto Romagnoloklubbens rekommendationer gällande ögonlysning och höftledsröntgen (HD-röngen). Vi vill gärna att våra valpar skall hd-röntgas vid drygt ett års ålder, för att hjälpa oss i vårt avelsarbete.

Kenneln innehar F-skattebevis.
Lorraine Miles